Fout
  • XML Parsing Error at 1:2456. Error 9: Invalid character
Afdrukken
PDF

Tandheelkunde

tandGebitsonderhoud - Gebitsanering†
BacteriŽn en de samenstelling van het speeksel geeft plaquevorming en zorgt voor het ontstaan van tandsteen en tandsteenvorming op tanden en kiezen. Dit geeft weer tandvleesontsteking (paradontose), tandbeenontsteking en loszittende elementen.

Met ultrasone trillingen wordt tandsteen verwijderd en de elementen gepolijst. Een goed gebit zorgt voor een frisse adem en is bevorderlijk voor de gezondheid (hartklepontsteking, nierontsteking).

Voorkomen van tandsteen

?†Geen zoetigheid of ander snoepgoed geven.†
?†Brokken zijn beter dan zacht voer. Er zijn ook speciale tanddieet* brokken verkrijgbaar.
?†Kauwstaven en flostouw (katoen).†Enzympoeder (maakt speeksel zuurder) en enzymen verminderen plaquevorming.†
?†Poetsen met tandborstel en speciale dierentandpasta.

Afgebroken hoektand - Wortelkanaalbehandeling
Met name bij veel politiehonden (Mechelaars) breekt bij het pakwerk de hoektand af, meestal tot halverwege het element.

Wortelkanaalbehandeling
Wortelkanaal opboren, zenuw verwijderen en opvullen met een sterk composiet. Zeer succesvol voor behoud van het element†en de functie als diensthond.†Lees meer over deze behandeling>>.

Implantaat
Soms bijt de hond op iets hards met het verlies van een premolaar als gevolg. Een implantaat kan verankerd worden in het bot. Van een gelijkwaardig element van de andere zijde wordt via een afdruk een kroon gemaakt. De gefabriceerde kroon wordt vastgezet op het in het botverankerde implantaat.†

Gebit konijnen en knaagdieren
De tanden en kiezen bij het konijn groeien hun hele leven door. Over het algemeen is de groei en slijtage van de tanden in evenwicht. Als dit niet in evenwicht is (door afwijkend knaaggedrag, verkeerde voeding, trauma, etc.), moet het konijn een gebitsbehandeling ondergaan.

*Tanddieetbrokken zijn†grote brokken met een speciale gelamelleerde structuur, waarbij†de hond in de brok bijt en de brok met zijn gelamelleerde structuur langs de†elementen schuurt.

Wilt u meer informatie? Bel voor een afspraak 030-6954264 of stuur een e-mail naar† Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Share

Follow Us

facebook instagram-logo-png-transparent-background-1024x1024 linkedin  youtube 2

Contact

Utrechtseweg 50,
3704 HE Zeist NL

5telefoon  +31 (0)30 69 542 64
3mail  dap@dijkshoorn.com 
6www  www.dijkshoorn.com