Fout
  • XML Parsing Error at 1:2456. Error 9: Invalid character
Afdrukken
PDF

Doofheidsonderzoek - baer test

Doofheid is klinisch zeer lastig te diagnosticeren. Het gehoor kan getest worden door de ervaring van de eigenaar die aangeeft dat zijn huisdier niet reageert op onverwacht geluid of de hondenfluit. Hier is geen gestandaardiseerde test voor en geeft alleen een betrouwbare indruk bij beiderzijdse doofheid.

Een betrouwbare screening op doofheid wordt gedaan met behulp van de BAER test (Brainstem Auditory Evoked Response).
Alleen de BAER-test wordt door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland en de Federation Cynologique International (FCI) erkend. Onze kliniek is één van maar drie klinieken in Nederland die dit onderzoek kan uitvoeren. Dit doofheidsonderzoek wordt gedaan op verzoek van een eigenaar die vermoedt dat zijn of haar dier aan één of beide oren doof is maar vaak doen wij dit onderzoek op verzoek van de fokker of rasvereniging. Bij bepaalde dieren is er namelijk een verhoogde kans op aangeboren doofheid.

"Het is noodzakelijk aangeboren doofheid te reduceren."
Voor het doofheidsonderzoek staat op onze praktijk een speciale cabine ter beschikking waar nagenoeg alleen dit doofheidsonderzoek plaats vindt. Het voordeel is dat met name de jonge puppen niet via de wachtkamer of door de kliniek naar binnen hoeven te komen, maar rechtstreeks via een aparte zij-, achteringang deze ruimte binnen gaan en hier blijven tot dat het onderzoek van het hele nest is afgerond. Het storingsvrije karakter van de ruimte is ook een groot voordeel voor dit gevoelige onderzoek. De BAER-test is niet pijnlijk, het is nauwkeurig en goed reproduceerbaar mits uitgevoerd met betrouwe apparatuur".

Klik op de afbeelding van de kat of de hond als u meer wilt weten over de werkwijze en het BAER-test onderzoek:

BAER test kat en kittenbaer test hond of pup 

 

 

 

Bel voor een afspraak 030-69 54264 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


Share

Follow Us

facebook instagram-logo-png-transparent-background-1024x1024 linkedin  youtube 2

Contact

Utrechtseweg 50,
3704 HE Zeist NL

5telefoon  +31 (0)30 69 542 64
3mail  dap@dijkshoorn.com 
6www  www.dijkshoorn.com