Fout
  • XML Parsing Error at 1:2456. Error 9: Invalid character
  • XML Parsing Error at 1:234. Error 9: Invalid character
Afdrukken
PDF

Mobility support Diet

Mobility

Mobility Diet is een volledige voeding die helpt de beweeglijkheid van de gewrichten te behouden. De belangrijkste eigenschappen van deze speciale voeding zijn het ondersteunen en behouden van gezonde gewrichten. De resultaten van Mobility Diet zijn na drie tot zes weken zichtbaar.

Hoe kunt u gewrichtsproblemen herkennen bij de hond?
Stijfheid na inspanning, moeite met het opstaan, kreupelheid, verdikking van het gewricht, beperking in beweging van het
aangetaste gewricht, likken aan het gewricht, een verminderde eetlust en gedragsverandering.

Hoe kunt u gewrichtsproblemen herkennen bij de kat?
Stijfheid, minder beweging, het vermijden van springen en traplopen, niet meer op de bak kunnen gaan, door gewrichtspijn de vacht niet meer goed kunnen verzorgen.

Over gewrichtsproblemen
De meest voorkomende vorm is (osteo)artrose. Artrose is een reactie van gewrichten die ontstaat door een ziekelijke afwijking. Voorbeelden van zo'n ziekelijke afwijking zijn: bacteriële ontsteking, ontwrichting, verstuiking, gewrichtsbloeding, irritatie, verhoogde druk (bijvoorbeeld door overgewicht of door niet goed aansluitende gewrichtsvlakken zoals bij elleboog-incongruentie, bij HD en bij het niet goed genezen van gewrichtsbreuken).

Artrose wordt gekenmerkt door pijn tijdens beweging van het aangedane gewricht en door een stijf of stram gevoel. Het gewricht is vooral stijf na een tijdje niet bewegen. Ongeveer 20% van de honden van één jaar en ouder heeft last van artrose. Bij de kat komt dit voornamelijk voor bij oudere katten. Uit onderzoek blijkt dat 90% van de katten boven de 12 jaar last heeft van deze aandoening.

Gewrichtsproblemen kunnen in één of meerdere gewrichten optreden. Meestal betreft het de knie, heup, schouder of elleboog. In het geval van (osteo)artrose ontstaan de problemen door overmatige slijtage of beschadiging van het gewrichtskraakbeen. Dit kraakbeen dient in het gewricht vooral als een soort stootkussen, waardoor het onderliggende bot rondom het gewricht wordt beschermd. Door beschadiging van het kraakbeen verdwijnt deze beschermende laag en wordt het bot aangetast. Dit leidt tot veranderingen in het gewricht. Het wordt dikker, minder goed beweeglijk en de spieren erom heen verslappen door het verminderde gebruik.

Share

Follow Us

facebook instagram-logo-png-transparent-background-1024x1024 linkedin  youtube 2

Contact

Utrechtseweg 50,
3704 HE Zeist NL

5telefoon  +31 (0)30 69 542 64
3mail  dap@dijkshoorn.com 
6www  www.dijkshoorn.com