Fout
  • XML Parsing Error at 1:2456. Error 9: Invalid character
Afdrukken
PDF

Knieproblemen hond

Gescheurde kruisband hond - kapotte meniscus hond - artrose knie hond
Veel kreupelheden bij de hond worden veroorzaakt door knieproblemen tengevolge van een kapotte meniscus en gescheurde kruisband hond. De hierdoor ontstane instabiliteit in de knie veroorzaakt ernstige kreupelheid en leidt tot artrose in de knie. Andere oorzaken van knieproblemen bij de hond zijn patellaluxatie ( bij de poedel, chihuahua, terriër, spaniël, flatcoated retriever etc.) en o.c.d (osteochondritis desiccans bij de Labrador Retriever).

dijkshoorn3

Heeft uw hond knieproblemen?
Is uw hond plotseling kreupel met pijn in een achterbeen, dan is de kans groot dat de hond een voorste kruisband en meniscus probleem heeft. De diagnose is gemakkelijk met zekerheid te stellen: het kniegewricht is overvuld en verdikt, het dijbeen schuift door de scheur in de voorste kruisband t.o.v. het onderbeen (positief schuiffenomeen). Artrose knie hond start vanaf dit moment.

Knie hond behandeling
Bij een overrekte voorste kruisband (partial rupture) is de hond te genezen met een injectie in het kniegewricht gecombineerd met een injectie spierversterkers. Is de voorste kruisband totaal gescheurd en/of de meniscus beschadigd, dan is onze zeer succesvolle methode van knieoperatie hond noodzakelijk. Onze ‘succesgegarandeerde’ knieoperatie hond is ook voor kleine maar juist ook voor middelgrote en zeer grote honden, werkhonden en jachthonden een ingreep zonder teleurstellingen, ook voor de lange termijn. En dat lukt, dankzij de ruime ervaring en expertise van ons team. Een deskundig en doeltreffend onderzoek geeft de exacte afwijking in de knie weer en daardoor kan de beste behandeling van de knie gekozen worden.

dijkshoorn4
Orthopeed Dijkshoorn bij knieproblemen hond

Bij Dierenkliniek Dijkshoorn is de behandeling van kapotte kruisband en de behandeling van meniscus hond een succesnummer van dierenarts Nico Dijkshoorn. De operatiemethode (met eigen materiaal uit de knie) is ontwikkeld door Nico Dijkshoorn in (en na) de jaren dat hij gewerkt heeft op de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht als orthopeed. 

 

Wilt u meer weten hierover dan kunt u ons bellen via 030 69 54264 of een e-mail sturen naar  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  
 

Share

Follow Us

facebook instagram-logo-png-transparent-background-1024x1024 linkedin  youtube 2

Contact

Utrechtseweg 50,
3704 HE Zeist NL

5telefoon  +31 (0)30 69 542 64
3mail  dap@dijkshoorn.com 
6www  www.dijkshoorn.com