Fout
  • XML Parsing Error at 1:2456. Error 9: Invalid character
  • XML Parsing Error at 1:995. Error 9: Invalid character
Afdrukken
PDF

on .

Ter voorkoming van verdere verspreiding van de zeer besmettelijke ďkattenziekteĒ roepen wij katten eigenaren op om geen enkel risico te nemen en de kat in ieder geval te laten inenten wanneer de vaccinaties niet op orde zijn. Dit ter bescherming van uw kat en ook ter bescherming van andere katten. Een vaccinatie is de enige mogelijkheid om een kat tegen kattenziekte te beschermen.
Lees 23-07-2014 In asiel Ede 32 katten overleden door kattenziekte

Symptomen
Braken, (bloederige) diarree, verminderde eetlust met als gevolg uitdroging, bloedarmoede en een snelle verslechtering van de algehele conditie.

Besmetting
Kattenziekte (Feline panleukopenie, feline infectieuze enteritis) is overdraagbaar van kat op kat. Het wordt veroorzaakt door het Feline Parvovirus. Een virus dat veel overeenkomsten vertoont met het Parvovirus van de hond en dat bijzonder lang in de omgeving overleeft. Jonge en/of ongevaccineerde katten zijn het meest vatbaar. Het virus kan via direct contact, de omgeving, de lucht en via vlooien worden overgebracht. Het virus kan tot wel een jaar besmettelijk blijven in de omgeving en laat zich moeilijk verwijderen. Binnenkatten lopen ook risico omdat het virus ook gemakkelijk kan worden overgebracht via handen, schoenen en kleding. Omdat slechts ťťn op de drie katten in Nederland is ingeŽnt, krijgt het virus volop de kans veel slachtoffers te maken.

Kwetsbaar
Ook oudere katten moeten geŽnt worden. Er wordt nog wel eens gedacht dat het bij oudere katten niet nodig is om ze te laten enten. Echter zijn juist die katten (omdat ze ouder zijn) meer vatbaar voor ziektes.

Verloop
Het verloop van kattenziekte kan zeer snel gaan en een ernstige afloop hebben. Jonge kittens kunnen al overlijden zelfs voordat ziekteverschijnselen worden waargenomen.

Verspreiding
Een reŽle kans bestaat dat het virus ook in Utrecht, Zeist e.o. zich verder gaat verbreiden.

Is uw kat gevaccineerd?
Is uw kat al lang niet meer of nog nooit geŽnt, dan adviseren wij u de kat per direct te enten. Op deze manier kan worden voorkomen dat uw kat dood gaat en de epidemie zich verder verspreidt.

Entingskosten voor een basisvaccinatie kattenziekte-niesziekte bedragen Ä 48,50 (inclusief btw).

Katten die jaarlijks worden gevaccineerd zijn afdoende beschermd.
Share

Follow Us

facebook instagram-logo-png-transparent-background-1024x1024 linkedin  youtube 2

Contact

Utrechtseweg 50,
3704 HE Zeist NL

5telefoon  +31 (0)30 69 542 64
3mail  dap@dijkshoorn.com 
6www  www.dijkshoorn.com