Fout
  • XML Parsing Error at 1:2456. Error 9: Invalid character
Afdrukken
PDF

Showtime bij Dierenkliniek Dijkshoorn Zeist

Op onze praktijk is het iedere dag opnieuw showtime. Geen dag is hetzelfde. Elke keer weer slagen we er in operaties succesvol uit te voeren. Onze reddingsacties mogen gezien worden! Heeft u een bijzonder verhaal te melden over uw huisdier dat u graag met onze lezers wilt delen? Stuur dan een e-mail met uw verhaal naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. en verschijn ook met uw huisdier in onze showtimerubriek.

De dierenrubriek

nadeoperatie2

PAJO'S HALSHERNIAOPERATIE

Pajo was gedeeltelijk verlamd en had ernstige pijn in zijn hals. Neurologisch onderzoek toonde aan dat de pijn werd veroorzaakt door een hernia van de tussenwervelschijf tussen twee halswervels. Via een "ruggenprik" is een contrastmiddel in het wervelkanaal gespoten en er is een röntgenfoto gemaakt om exact de plaats van de hernia zichtbaar te maken.
Lees meer>>

konijn

OOK EEN KONIJN IS WEL EENS HET HAASJE 

Het warme weer brengt risico's met zich mee. Knien wilde niet meer eten en bleek madenziekte te hebben. Een levensbedreigende situatie voor een konijn.
Lees meer>> 

bowie

Heupdysplasie (HD) en heup operatie bij hond Bowie

Bowie liep kreupel en leed veel pijn veroorzaakt door ernstige heupdysplasie (HD) van het rechter heupgewricht. het advies van de lokale dierenarts was een totale heupoperatie (total hip). In deze situatie konden we volstaan met een unieke operatie, een standcorrectie die verbluffende resultaten opleverde.
Lees meer>>

ludo1

Ludo had een dreigende verlamming

Ludo heeft goed gereageerd op medicamenteuze behandeling bij pijn en dreigende verlamming (parese), gedeeltelijke verlamming. Sterke ontstekingremmers, spierversterkers en vitamines waren voor Ludo erg effectief. Nu wordt het herstel verder ondersteund met het homeopathische medicijn, Puur hernia. 
Lees meer>>

chinouk

Levensreddende spoedactie: Chinouk zakte plots door zijn poten tijdens het uitlaten

Tijdens een wandeling zakte Chinouk ineens door zijn poten. De heer Garama kwam onmiddellijk zeer ongerust naar ons toe. Chinouk had lijkbleke slijmvliezen, was suf/sloom en had een opgezette buik (bloed in de buik). Op de röntgenfoto is een grote miltumor te zien.
Lees meer>>

elskooiman

LADYDIMPLE – OPERATIE HALSHERNIA ZEER SUCCESVOL

Ladydimple, het hondje van Els Kooijman raakte zowel voor als achter verlamd door een ernstige halshernia bij de hond. De direct ingestelde krachtige medicamenteuze behandeling was helaas ontoereikend. Röntgencontrastfoto’s (myelogram) toonden aan dat de hond acuut moest worden geopereerd. Dierenarts Nico Dijkshoorn, een ervaren neurochirurg, benaderde de hernia op een nieuwe en zeer succesvolle manier. Via de bovenzijde van de hals i.p.v. vanuit de onderzijde. 
Lees meer>>

rodesla

IN MEMORIAM VAN RODÈSLA

Op 9½ jarige leeftijd ging Rodèsla tobben met haar gezondheid. Lange tijd, 22 maanden lang heeft eigenaresse Ghislaine Assink de hond zeer intensief verzorgd. De zeer grote betrokkenheid en tomeloze energie die mevrouw Assink hierin heeft gestopt dwingt grote bewondering af. Zonder haar zou de hond het niet zo lang met een optimale kwaliteit van leven hebben volgehouden. Ze hield zielsveel van haar hond en heeft hem tot het laatst intensief verzorgd. 
Lees meer>>

diensthond2

AFGEBROKEN HOEKTAND - WORTELKANAALBEHANDELING ZEER WAARDEVOL

Afgebroken hoektanden zien we veel bij politiehonden en diensthonden omdat grote krachten tijdens het pakwerk, een of meerdere hoektanden doen afbreken. Een wortelkanaalbehandeling is dan noodzakelijk om de hoektand te behouden. Het wortelkanaal wordt opengeboord, de zenuw wordt verwijderd en de holte van de tand wordt gevuld en afgedekt met composieten. Zeer succesvol voor behoud van het element en voor de functie als diensthond.
Lees meer>>

sophie

SPOEDEISENDE HULP VOOR SOPHIE NADAT ZIJ UIT EEN BRANDENDE WONING KWAM

Sophie werd door de brandweer bewusteloos naar onze praktijk gebracht, In de flatwoning was brand uitgebroken, en Sophie was alleen thuis. Toen de brandweer Sophie uit de woning haalde ademde ze zwarte rook uit en was bewusteloos. De brandweer heeft Sophie beademd en direct de dierenambulance laten komen. 
Lees meer>> 

bella1

MIDDENRIFSCHEUR (HERNIA DIAFRAGMATICA) NA AANRIJDING OG VALPARTIJ BELLA

Bella werd aangevoerd door de dierenambulance. De kat had een heupfractuur en was erg ondervoed en benauwd. De benauwdheid werd veroorzaak door een scheur in het middenrif, waardoor de buikorganen in de borstholte werden gezogen. Een thoraxoperatie is dan noodzakelijk. Deze operaties (waarbij het dier tijdens de ingreep kunstmatig wordt beademd) worden met veel succes verricht door Dijkshoorn dienartsen. 
Lees meer>>   

 

 

 

 

Share

Follow Us

facebook instagram-logo-png-transparent-background-1024x1024 linkedin  youtube 2

Contact

Utrechtseweg 50,
3704 HE Zeist NL

5telefoon  +31 (0)30 69 542 64
3mail  dap@dijkshoorn.com 
6www  www.dijkshoorn.com