Fout
  • XML Parsing Error at 1:2456. Error 9: Invalid character
Afdrukken
PDF

Pajo na herniaoperatie klachtenvrij

Pajo met_baasje

Het baasje van Pajo vertelt:
Eind augustus 2012 kreeg ik van de plaatselijke dierenarts te horen dat zij niets meer voor Pajo konden betekenen. Ik was ten einde raad. Een goede vriend heeft mij toen in contact gebracht met de dierenkliniek van Nico Dijkshoorn. Na één bezoek werd al duidelijk dat mijn hondje een halshernia had. Nico Dijkshoorn heeft (met zijn team) mijn hondje via een nieuwe (zelf ontwikkelde) techniek vanaf de bovenzijde geopereerd. Met succes! Enkele dagen na de operatie kon ik mijn hondje weer ophalen uit de kliniek. Nico Dijkshoorn vertelde me dat er een wonder was gebeurd. De operatie is voor 100 % geslaagd. Wat ben ik blij dat ik mijn hondje nog heb dankzij de vakkundigheid van dierenkliniek Nico Dijkshoorn en zijn team. Bedankt namens Pajo en namens zijn baasje Frans Damen.  
 

2 Pajo


De voorbereiding van Pajo's halsherniaoperatie 
Neurologisch onderzoek van de gedeeltelijk verlamde hond (met ernstige pijn in de hals) toonde aan dat dit werd veroorzaakt door een hernia van de tussenwervelschijf tussen 2 halswervels.

 

 

 

Myelografie (contrastonderzoek röntgenfoto ruggenmerg)
 halshernia fotobekijken1 fotobekijken2 
pajo halswervels 
Via een "ruggenprik" is een contrastmiddel in het wervelkanaal gespoten. Een röntgenfoto werd gemaakt om de exacte plaatsaanduiding van de hernia te kunnen zien. Via dit contrastonderzoek (myelogram) is op de röntgenfoto duidelijk de vernauwing van de tussenwervelruimte zichtbaar (zie pijl) en op welke plaats het ruggenmerg door zijdelingse druk van de hernia ernstig in de knel zit (tussen 5de en 6de halswervel).

Overzicht hals en hond 
operatie halshernia

Operatie halshernia hond
1e klacht 2e klacht tussenwervelschijfmateriaal 
Operatieve benadering via de bovenkant van de halswervelkolom is moeilijk vanwege het erg diep gelegen werkterrein. Door de zijkant van de twee aansluitende wervels weg te freezen kon de chirurg. het op het ruggenmerg drukkende tussenwervelschijfmateriaal (zie pijl 1), verwijderen (zichtbaar bij pijl 2). Duidelijk zichtbaar is hoe erg het ruggenmerg in de knel zit (pijl 1). Bij pijl 2 is het herniamateriaal verwijderd. 

Weer bij elkaar! 
Na de operatie van de halshernia liep de hond weer goed en kon pijnloos hoofd en hals goed bewegen. Dit was de tweede neurochirurgische operatie in ééweek waarbij de halshernia via de benadering van de bovenkant moest plaatsvinden en succesvol verliep. Frans Damen en zijn kennissen de heer en mevrouw Koolen waren bijzonder blij en verrast door het snelle en succesvolle resultaat. Pajo is na drie dagen zonder klachten naar huis gegaan.
nadeoperatie1  nadeoperatie2

 

 

 

Share

Follow Us

facebook instagram-logo-png-transparent-background-1024x1024 linkedin  youtube 2

Contact

Utrechtseweg 50,
3704 HE Zeist NL

5telefoon  +31 (0)30 69 542 64
3mail  dap@dijkshoorn.com 
6www  www.dijkshoorn.com